למה לנסוע לפריז
עודכן: 24 בינו׳ 2022
עיר האורות מושכת מיליוני מבקרים מדי שנה עם האווירה הבלתי נשכחת שלה. כמובן שגם המטבח הטעים במיוחד ואוספי האמנות העצומים ראויים לחלק מהקרדיט. נהר הסיין המתון משתולל בעיר, ולצדו מוזיאונים מפוארים, כנסיות בנות מאות שנים ובלוקים של ארכיטקטורה בסגנון רוקוקו וניאו-קלאסי, משופרים עוד יותר על ידי עצים מדורגים ופנסי רחוב זוהרים. הטיולים המרוצפים של הסיין והגשרים החינניים הם פריזאים שיקיים בצורה בלתי אפשרית, כנראה בדרכם לשוק, לבית הקפה או לקולנוע. פריז מכילה מוזיאונים ברמה עולמית, אופנה, מטבח ואווירה משלה, פריז היא גם עיר של "הרבה פאר", כפי שנזכר ארנסט המינגווי בספר הזיכרונות שלו, "משתה זז". בקרו במוזיאון ד'אורסיי האהוב , קנו את המעצבים הגדולים ביותר בשאנז אליזה או צפו בבוטיקים בלה מארה , צפו בנוף על גבי מגדל אייפל , או אפילו תכנן טיול יום לארמון ורסאי . אבל אל תפספסו את העונג הפשוט בשיטוט הנפלא ברובעים (מחוזות), או לנשנש קרפים ברחוב

24 הדברים הטובים ביותר לעשות בפריז
קתדרלת נוטרדאם (קתדרלת נוטרדאם דה פריז)
מס ' 1 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

שימו לב שלקתדרלה נגרם נזק משמעותי כתוצאה משריפה ב-15 באפריל 2019. גג העץ והצריח שלה קרסו במהלך השריפה. הוא נותר סגור לציבור עד להודעה חדשה. הוא אמור להיפתח מחדש ב-2024.
כמו מגדל אייפל , קתדרלת נוטרדאם נתפסת כסמל פריזאי. ממוקם ממש לאורך נהר הסיין הציורי, קתדרלת נוטרדאם נחשבת ליצירת מופת גותית ולעתים קרובות נחשבת לאחת הקתדרלות הגותיות הטובות מסוגה בעולם. בנייתה של הקתדרלה המפורסמת החלה בסוף המאה ה-10, ונגיעה אחרונה נעשתה רק כעבור כמעט 200 שנה. וברגע שתבינו בעצמכם את הקתדרלה, תתחילו להבין למה זה לקח כל כך הרבה זמן.
הפרטים האדריכליים של הנוטרדאם מורכבים והופכים שופעים יותר ככל שמתקרבים. הכניסה הקדמית מתהדרת בפסלים מגולפים בקפידה המשתלבים בצורה חלקה בחזית האבן שלה. שער הכניסה לשיפוט, במיוחד, הוא רק דוגמה אחת לסגנון אדריכלי מעורר כבוד זה. הקצה האחורי של הקתדרלה מפורט בצורה מרהיבה באותה מידה, הכולל תמיכה מעופפת מקושטת שרק מתחננת להצטלם. בפנים, המטיילים ימצאו בכל מקום תקרות מוזהבות בשמיים וחלונות ויטראז'. אם תרצו לעשות יותר מאשר להסתובב, למבקרים יש אפשרות לטפס על 387 המדרגות של הקתדרלה לנוף מהשורה הראשונה של העיר. או שאתם יכולים להסתכן ולהתכופף למטה אל הקריפטה כדי לצפות בשרידים עתיקים.
מטיילים מצאו שהארכיטקטורה של הנוטרדאם מדהימה גם מבפנים וגם מבחוץ. אלה שהעזו לעלות לראש הקתדרלה נהנו מאוד מהנופים, אך התעצבנו על כמה מעט זמן ניתנו להם על ידי פקידי הקתדרלה. מכיוון שהליכה לפסגת הנוטרדאם היא פעילות כה פופולרית, ויש כל כך מעט מקום בחלק העליון, הקתדרלה מגבילה את מספר האנשים בראש וכן כמה זמן הם יכולים להיות שם. כמו כן, היו מוכנים לחכות. האטרקציה רואה למעלה מ-13 מיליון מבקרים בשנה, כך שאם לא תבואו ממש מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה, סביר להניח שיהיו המוני אנשים ברחבה הקדמית ותורים ארוכים לראש הקתדרלה. נוטרדאם פתוחה בימים שני עד שישי מ-7:45 בבוקר עד 18:45 בערב, ובשבת וראשון מ-8 בבוקר עד 18:45 בערב אין דמי כניסה, גם אם תרצו לטפס לראש הקתדרלה. המגדלים פתוחים מדי יום באפריל עד ספטמבר בין השעות 10:00-18:30, ובין 10:00 ל-17:30 מאוקטובר עד מרץ. תמצאו את קתדרלת נוטרדאם בלב העיר; לאחר מכן, תחנת Cité בקו 4 של המטרו היא הקרובה ביותר. למידע נוסף, בקר באתר האינטרנט של נוטרדאם .
מוזיאון הלובר
מספר 2 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

אם הספקתם לבקר רק במוזיאון אחד בפריז, זה ללא ספק צריך להיות מוזיאון הלובר. הסיבה לכך היא שהלובר לא רק נחשב לאחד ממוזיאוני האמנות הטובים באירופה, אלא גם לאחד הטובים בעולם. המוזיאון פתח את שעריו לראשונה בשנת 1793 וכולל בסך הכל 35,000 יצירות אמנות. כאן תוכלו להתקרב למגוון אמנות מתקופות זמן ותרבויות שונות. הלובר כולל הכל, החל מקברי מומיה מצריים ועד פסלים יווניים עתיקים (כולל הניצחון הנודע של סמוטראקיה ונוגה דה מילו). יש גם אלפי ציורים לעיין בהם. יצירות מופת כמו "חירות הובלת העם" מאת יוג'ין דלקרואה, "רפסודה של מדוזה" מאת תיאודור ז'ריקו ו"מונה ליזה" של ליאונרדו דה וינצ'י. אתם יכולים אפילו לקבל הצצה לחפירות הדירה הישנות של נפוליאן השלישי. אם כי לא בהכרח צריך לבקר בדירות כדי לטעום איך זה היה להיות מלכותי. לפני שהיה מוזיאון, הלובר שימש כמעון מלכותי למספר מעצמות צרפתיות, כולל לואי ה-14. זה היה רק לאחר שלואי ה-14 עזב את הלובר לטובת ורסאי, ומאז הלובר החל להפוך למוזיאון.
עם אוסף אמנות כה חזק, הלובר זכה בתואר המוזיאון המתוייר ביותר בעולם (מעל 9 מיליון בשנה). למרות שהמבקרים מסכימים שאין ספק שזוהי אטרקציה שחובה לבקר בה, כאשר הרוב מתרשמים יותר מההיצע של המוזיאון, המוני האנשים יכולים להיות משיכת תיירות גדולה (במיוחד סביב "מונה ליזה") המוקפת זכוכית. לא עד לנקודה שבה מטיילים מוכנים לדלג לגמרי על הלובר, אבל הם מדגישים ללכת בזמן שבו יהיו פחות אנשים (לא באמצע היום בסוף שבוע). אחרים אמרו שגודלו העצום של המוזיאון יכול להיות מכריע, עד כדי כך שכיסוי כל 650,000 רגל רבוע של שטח הגלריה ביום הוא כמעט בלתי אפשרי.
האסטרטגיה הטובה ביותר היא לבחור את מה שאתם רוצים לראות מבעוד מועד ולקחת מפה כדי שתוכל לאתר בקלות את יצירות האמנות הללו. אחרת,המוזיאון פתוח בימי שני, חמישי וסופי שבוע בין השעות 9:00-18:00, ובימי רביעי ושישי מ-9:00 עד 21:45 הלובר סגור בימי שלישי. הכניסה עולה 15 יורו למבוגרים והיא חינם למבקרים בני 17 ומטה. אם אתם מבקרים בין אוקטובר למרץ, תתכננו את הביקור שלכם ליום ראשון הראשון של החודש שבו הכניסה חופשית. המוזיאון ממוקם במרכז העיר ויש לו תחנת מטרו משלו, Louvre-Rivoli בקו 1.
מגדל אייפל (טור אייפל)
מס ' 3 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

מגדל אייפל עוצב ונבנה ב 1889 כמבנה זמני, אבל הוא שרד פעמיים הריסה. בפעם הראשונה, בתחילת שנות ה-1900, המגדל נשמר בשל כישרונות ההעברה שלו. גוסטב אייפל, האדריכל הראשי של מגדל אייפל, ערך מגוון ניסויים מדעיים במגדל מתוך תקווה שכל גילוי יעזור להאריך את תוחלת חייו. אחת מהן כללה מבחן שידורים אלחוטיים, אותו עבר המגדל בהצלחה. במהלך מלחמת העולם הראשונה, יכולות השידור של מגדל אייפל אפשרו לו ליירט תקשורת מאויבים וכן להעביר מידע לחיילים על הקרקע. הפעם השנייה שמגדל אייפל כמעט נהרס הייתה במהלך הכיבוש הגרמני של צרפת במהלך מלחמת העולם השנייה. היטלר תכנן להיפטר מהמגדל, אך מעולם לא סיים את תוכניתו. כיום, מגדל אייפל עדיין משמש לשידורי תקשורת אך נחשב בעיקר בזכות הפאר שלו. לא להאמין, אבל פריזאים רבים מצאו בתחילה שהפלא הארכיטקטוני הזה הוא לא יותר מכאב עיניים. בלי קשר, מגדל אייפל עומד כיום כאחת מאתרי התיירות המתויירים ביותר בעולם. המבקרים יכולים לעלות לקומה הראשונה של מגדל אייפל או לעלות במעלית עד לפסגה, שם הם יזכו לנוף פנורמי עצום של העיר. בעוד כמה מבקרים אחרונים מתלוננים על תורים ארוכים - במיוחד במהלך הקיץ - אתם יכול לעקוף את ההמתנה על ידי הזמנת כרטיסים מקוון באתר של מגדל אייפל. ולמרות שחלק מהמטיילים לא משתגעים מהמחיר להגיע לפסגה, רבים מסכימים שהנופים שווים את זה. המבקרים ממליצים בחום לעשות טרק נוסף בלילה. הסיבה לכך היא שבכל שעה בשעה, אלפי נורות מהבהבות גורמות למגדל אייפל לנצנץ, ומשאירות תיירים בהתפאלות מוחלטת. אתם יכולים להגיע לציון הדרך המפורסם ביותר של פריז מתחנות המטרו Bir-Hakeim, Trocadéro או Ecole Militaire, הנגישות באמצעות קווים 6, 8 ו-9. מגדל אייפל, הממוקם בצד המערבי של העיר, פתוח בכל ימות השנה , מ-9 בבוקר עד 12:30 בערב מאמצע יוני עד תחילת ספטמבר, ומ-9:30 בבוקר עד 23:45 בשאר ימות השנה. מחירי הכניסה משתנים בהתאם לכמה גבוה תרצו להגיע ואיך תבחרו להגיע לשם (מעלית או מדרגות). רוב המבקרים בוחרים לנסוע במעלית לפסגה, שעולה 17 יורו למבוגרים, 14.50 יורו למבקרים בין הגילאים 12 עד 24, ו-8 יורו לילדים מגיל 4 עד 11. הגישה למדרגות ולמעלית לקומה השנייה זולה יותר. למידע נוסף, בקר באתר האינטרנט של המגדל .
גן טווילרי - Jardin des Tuileries
מספר 4 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

במיקום מרכזי בין הלובר לפלאס דה לה קונקורד, ז'רדן דה טווילרי הוא גן ציבורי חינם המשתרע על פני כ-55 דונם. למרות שתחילה תוכנן אך ורק לשימוש המשפחה המלכותית והחצר, הפארק התווסף לרשימת המורשת העולמית של אונסק"ו בשנת 1991 (כחלק מגדות הסיין) והוא פתוח לקהל מאז המאה ה-17. למרחב הירוק יש תפקיד חשוב בהיסטוריה של צרפת. לדוגמה, נכבדים זרים התכנסו פעם לפגישות ב-Jardin des Tuileries, ותהלוכת החתונה של נפוליאון ומארי-לואיז צעדה דרך הגנים בדרך למשתה הנישואים של בני הזוג בפאלה דה טווילרי שנפלה היום.
בימינו, פריזאים ותיירים כאחד אוהבים לשוטט בשבילי הפארק, לערוך פיקניקים על הדשא או פשוט לשבת על ספסל ולצפות באנשים. מבקרים אחרונים ציינו שהפארק הוא מקום נהדר להירגע בו בדרך אל הלובר או ממנו. מוזיאון ל'אורנג'רי נמצא בקרבת מקום גם כן, בקצה הדרום מערבי של הגנים. הגנים מכילים גם שלוש מסעדות, חנות ספרים, קרוסלה ועוד.
שעות הפעילות של Jardin des Tuileries משתנות בהתאם לעונה. הפארק נפתח ב-7 או 7:30 בבוקר כל השנה, אך זמני הסגירה יכולים להיות כבר ב-7:30 בערב (בדרך כלל בחודשים הקרים יותר) או עד 23:00 במהלך הקיץ. בדקו באתר האינטרנט של הפארק כדי לראות מתי הוא יהיה פתוח במהלך ביקורך.
לה מארה
מס ' 5 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

לה מארה הוא אחד הרובעים העתיקים והמגניבים של פריז , על פני רובע 3ème ו-4ème (מחוזות), כל כך מגניב ושונה מאוד. עם כל הרחובות המרוצפים באבן, ארכיטקטורת האבן המפוארת והחצרות החבויות, קל להרגיש כאילו אתם מטייל בפריז של ימי הביניים. בזמנו, לה מארה שיכנו כמה בני מלוכה צרפתיים בולטים. המלך הנרי הרביעי היה זה שאחראי לבניית פלאס דה ווז', הכיכר העתיקה ביותר של פריז. ולואי ה-14 קרא לשכונה הזו בית לזמן מה, עד שהחליט להעביר את משפחתו וחצרו לוורסאי. חלק גדול מלה מארה שרד גם את ההרס שנעשה במהלך המהפכה הצרפתית. למרות האווירה הצרפתית של העולם הישן, השכונה אירחה תרבויות מרובות לאורך כל חייה. מאז המאה ה-13, לה מארה הוא הרובע היהודי של העיר. ניתן להרגיש את ההיסטוריה של הרובע לאורך רובע רחוב רוסייר , הכולל כמה מעדניות ומאפיות מהבית הספר הישן. כיום, לה מארה היא המוקד של הקהילה הגאה בעיר, עם בוטיקים אופנתיים ואפשרויות חיי לילה תוססות העולות על המפעלים היהודיים המסורתיים. לה מארה ידועה גם בזכות הפלאפל המענג שלה (במיוחד ב- L'As du Fallafel), הקניות ומספר רב של גלריות אמנות ומוזיאונים. כאן תוכלו למצוא את מרכז פומפידו, הארכיון הלאומי של צרפת, מוזיאון פיקאסו ומוזיאון המדע העתיק ביותר באירופה. בנוסף לאוסף הבוטיקים של השכונה, לה מארה ידועה בשל חנויות הוינטג' הרבות והחנויות המיוחדות שלה, כולל בתי נייר. ציידי עתיקות יקבלו המון ממצאים טובים בווילג' סן-פול בעוד שחובבי האוכל ישמחו בביקור ב-Marche des Enfants Rouges, השוק העתיק ביותר בפריז. מבקרים אומרים שהדרך הטובה (והקלה) לחוות את לה מארה היא פשוט להסתובב. מטיילים ברחובות התוססים שלה, לא תוכלו שלא להתאהב בלה מארה ובכל ההצעות שלה. השירותים העצומים של לה מארה, כולל המסעדות המענגות הרבות שלה, גרמו למטיילים לבידור (ולשובע) במשך שעות על גבי שעות, בעוד שהארכיטקטורה היפה של השכונה הותירה רבים ביראת כבוד. זה, בשילוב עם האווירה המהנה הכוללת של הרובע, הפך את השכונה למקום מועדף למטיילים בזמן שהייה בפריז (האזור ידוע במלונות המפוארים שלו ). אם אתם מעוניינים ללמוד עוד על ההיסטוריה העשירה של לה מארה, תשקלו להצטרף לסיור רגלי. DiscoverWalks מציע סיורי הליכה חינם ברחבי השכונה בכל יום בשעה 14:30 את Le Marais ניתן לחקור בכל שעות היום, אולם לעסקים בודדים עשויים להיות דמי כניסה או שעות משלהם. נקודת ההתחלה הטובה ביותר לחקור את לה מארה היא מ-Saint-Paul, אשר משרתת את קו 1. תחנות המטרו Sully-Morland (קו 7) ו- Rambuteau (קו 11) גובלות גם הן ב-Le Marais.
מוזיאון ד'אורסיי
מס ' 6 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

מוזיאון ד'אורסיי, השוכן בתחנת רכבת לשעבר לאורך הגדה השמאלית, נחשב לאוסף העשיר של יצירות אימפרסיוניסטיות. תוכלו לראות ציורים של אמנים צרפתים כמו דגה, מונה, סזאן, ואן גוך, בין רבים, רבים אחרים. המוזיאון מכיל גם מספר פסלים, כמו גם צילום ואפילו תצוגות רהיטים. ואם תטפסו למרפסת העליונה של המוזיאון, תוכלו לתפוס נוף עוצר נשימה של בזיליקת Sacré-Coeur דרך השעון השקוף המאסיבי של המוזיאון.
למרות שנראה כי הלובר הנרחב מקבל את רוב אור הזרקורים הפריזאי, נראה שהנוסעים האחרונים נהנים יותר ממוזיאון ד'אורסיי. מטיילים אומרים שהמוזיאון הרבה יותר ניתן לניהול מאשר הלובר הסוחף לעתים קרובות ומציינים שיש כאן גם הרבה פחות קהל. מבקרים רבים מדווחים בביטחון שאתם יכולים לעבור בקלות דרך המוזיאון הזה תוך כמה שעות. באשר לאמנות, המטיילים אהבו את אוסף הציורים הצבעוני של המוזיאון כמו גם את הבניין עצמו, כאשר רבים מכנים את ארכיטקטורת הבל אפוק של ד'אורסיי כיצירת אמנות בפני עצמה.
למרות שמוזיאון ד'אורסיי אינו רואה כמעט מבקרים רבים כמו הלובר (מספר המבקרים השנתי הוא קצת יותר מ-2 מיליון בעוד הלובר הוא 9 מיליון), אל תצפו לקבל את פניכם במוזיאון ריק. סביר להניח שעדיין תהיה כמות לא מבוטלת של תיירים לחלוק איתם מקום. כניסה כללית כאן היא 12 יורו לאדם. הדלתות פתוחות כל יום מ-9:30 בבוקר עד 18:00 למעט ימי שני. בימי חמישי, המוזיאון פתוח עד 21:45, ואם תכנסו מ-18:00 ואילך, תקבלו כרטיס מוזל של 9 אירו. אתם יכול גם להשיג הנחה זו כל יומיים אם תחליטו לבקר במוזיאון אחרי 16:30. אתם יכולים להגיע למוזיאון ד'אורסיי על ידי דילוג מתחנת המטרו Assemblee Nationale, קו 12.
מוזיאון אורנג'רי
מס ' 7 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

הרחבה של מוזיאון ד'אורסיי , מוזיאון ל'אורנג'רי, כולל מבחר רחב של אמנות אימפרסיוניסטית ופוסט-אימפרסיוניסטית. הוא ידוע בעיקר בזכות ציורי "חבצלות המים" המוגדלים שלו של האמן קלוד מונה. שמונת הציורים המאסיביים מחולקים על פני שני חדרים סגלגלים המלאים באור טבעי מגג זכוכית. מונה הגדילה את גודלם של ציורים אלה מתוך כוונה להטביע את הצופים במלואם ביופיים, במיוחד לאחר תלאות מלחמת העולם הראשונה. מעבר לסדרת "חבצלות המים", מוזיאון ל'אורנג'רי מתהדר באוסף ז'אן וולטר-פול גיום, אשר מציג יצירות של אמנים כמו רנואר, סזאן, פיקאסו, מאטיס ועוד.
מבקרי המוזיאון - במיוחד חובבי מונה - אמרו שהגלריה הזו היא חובה לראות. הם שמחו לגלות שזהו בניין קטן יחסית, כלומר ניתן להשלים אותו די מהר אם אתם במצוקת זמן. החלל הקטן יותר מתורגם גם לפחות קהל, דבר שהרבה מבקרי מוזיאונים העריכו.
מוזיאון ל'אורנג'רי פתוח מ-9 בבוקר עד 18 בערב בימי רביעי עד שני וסגור בימי שלישי ובכמה חגים. הכניסה הסופית היא בשעה 17:15 בכל יום. כרטיסים עולים 9 יורו למבקרים מגיל 18 ומעלה, בעוד אורחים מתחת לגיל 18 נכנסים בחינם. תושבי האיחוד האירופי יכולים לזכות בכניסה חינם עד גיל 25. אם אתם מתכננים לבקר במוזיאון ד'אורסיי גם במהלך הטיול שלכם, תשקלו לבחור בכרטיס משולב ב-18 יורו; אין צורך לבקר בשני המוזיאונים באותו יום.
בית הקברות פר-שז (Cimetiere du Pere-Lachaise)
מספר 8 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

בית קברות כאטרקציה תיירותית? אם איזו עיר יכולה למשוך אותה, זו פריז. משתרע על פני כמעט 110 דונם של הרובע ה-20 (המחוז), בית הקברות פר-שז נחשב לאחד מבתי הקברות היפים בעולם. זה גם השטח הירוק הגדול ביותר של פריז. Père-Lachaise הוא מבוך של שבילים מרוצפי אבן מרופד בעצים עלים ושופכים שמצלים בצורה מושלמת על תאי הקבורה המרשימים מהמאה ה-19 שחודרים אל השטח. מלבד אסתטיקה, פר-שז הוא אחד מאתרי הקבורה המפורסמים בעולם: כולם מאוסקר ווילד וג'ים מוריסון ועד אדית פיאף וגרטרוד סטיין ניתן למצוא כאן. אבל הקפידו להסתכל במפה לפני שאתם נכנסים פנימה, יש כאן 70,000 חלקות קבורה. המטיילים הודו שהסיבה העיקרית שביצעו את הטיול ב-Père-Lachaise הייתה לבקר את הפנים המפורסמות הקבורות כאן, אם כי לאחר שגילו את השטח הקסום, הם שמחו להישאר ולשוטט. המבקרים מצאו שהארכיטקטורה של המצבות וחדרי הקבורה הבודדים הייתה מדהימה, במיוחד עם הפסלים הדרמטיים הרבים הכלולים בחלקות. אחרים מעריכים במיוחד את האווירה השלווה הכוללת של פר-שז. מכיוון שבית הקברות כל כך גדול, מבקרים אומרים שלא סביר שתחלקו הרבה מקום עם מבקרים אחרים או תיירים בכל זמן נתון. תמצאו את פר-שז בחלק המזרחי של העיר. תחנות המטרו הקרובות ביותר הן פיליפ אוגוסט ואלכסנדר דיומא, שתיהן ממוקמות על קו מטרו 2. בית הקברות פתוח מדי יום אך שעות הפעילות שלו תלויות ביום בשבוע ובחודש בשנה, אבל בדרך כלל אפשר לצפות לזה שיהיה פתוח בין השעות 8:00-18:00, לשעות הכניסה המדויקות, עיינו באתר האינטרנט של מועצת התיירות של פריז . הכניסה חינם. ישנן כניסות רבות לבית הקברות, אך המקום היחיד לאסוף מפות (ובאמת תצטרכו אחת כזו) נמצאות בכניסה הראשית, אשר ממוקמת בשדרות דה Ménilmontant.
פאלה גרנייה - האופרה הלאומית של פריז
מס ' 9 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

יצירת מופת של עושר אדריכלי, האופרה גרנייה - הידועה גם בשם פאלה גרנייה - עדיין משדרת את אותה אווירה אניגמטית שהיא שידרה בסוף המאה ה-19. התחושה המורגשת הזו של תככים ומסתורין שמחלחלת לאופרה נובעת בין השאר מהפנים המעוררים יראת כבוד של העולם הישן, כמו גם גסטון לרו, מחבר "פנטום האופרה", שעבורו שימש הגרנייה השראה. לרו טען שהפנטום אכן אמיתי, תוך שהוא משלב בהצלחה אירועי אופרה אמיתיים (כגון נפילת הנברשת והורג צופה מהצד) בדיוני שלו. היעדר התיעוד ההיסטורי האיתן של הגרנייה, כמו גם כישרונות הכתיבה של לרו, הותירו רבים לתהות אם באמת היה תושב שמסתתר מתחת לאופרה. הצוות טען אחרת, אבל נניח שעם האגם התת-קרקעי האמיתי של האופרה, קל לראות איך הסיפור יכול להיות כל כך משכנע. בלי נפוליאון השלישי,
הדרך הטובה ביותר לחוות במלואה את פאלה גרנייה היא על ידי רכישת כרטיס לבלט או אופרה. זכרו להזמין כרטיסים מספר חודשים מראש, שכן ההופעות נחשקות מאוד. אם לא תגיעו לעיר להופעה או שלא תרצו להתפשר על המחיר הגבוה, תוכלו לחקור את חללי הפנים המפוארים של הבניין בעצמכם. מטיילים שעשו זאת מצאו את פנים הבניין כל כך מפואר עד שהם לא האמינו למראה עיניהם. המבקרים אמרו שכל חלק בפאלה גרנייה, עד לפינות הקטנות ביותר, היה מדהים לחלוטין, ויש כאלה שהשוו אותו לסוג הבזבזנות שתמצאו בוורסאי . בגלל הפופולריות של האופרה, סביר להניח שתצטרכו לחכות בתור כדי להשיג כרטיסים וגם להיכנס לאטרקציה.
פאלה גרנייה פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:00, אך נסגר בשעה 13:00 בימי מופעי חגיגות. כניסה ללא הדרכה עולה 11 אירו למבוגרים ו-7 אירו לסטודנטים ולצעירים מגיל 25. האופרה מציעה גם סיורים מודרכים ב-15.50 אירו למבוגרים ועם תעריפים מוזלים לילדים וסטודנטים. סיורים מודרכים באנגלית מתקיימים כל יום בשעה 11:00 ו-14:30. ניתן גם לרכוש מדריך קולי תמורת 5 אירו . האופרה גרנייה ניצבת ממש צפונית ללובר וניתן להגיע אליה מתחנות האופרה (קווים 3, 7 ו-8) ו-Chaussée d'Antin - לה פאייט (קווים 7 ו-9). תוכלו למצוא גם חנויות ספרים וחנויות מתנות, כמו גם מסעדה באתר.
גני לוקסמבורג (Jardin du Luxembourg)
מס ' 10 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

נווה מדבר במזג אוויר חם המציע את ההנאות הפשוטות ביותר, גני לוקסמבורג מספקים שטח ירוק בשפע (61 דונם) לטבילה בשמש ולצפייה באנשים, בנוסף יש שפע של פעילויות כדי לבדר את הילדים. כשההמולה בעיר הופכת לסוחפת מדי, התפתלו בין השבילים והגנים הרשמיים, או פשוט תירגעו עם פיקניק. ילדים יכולים להינות מסירות מפרש ב-Grand Basin, לרכוב על סוסי פוני או לעשות סיבוב בשבילים, או אפילו לתפוס מופע בובות בתיאטרון דה מריונטס שבאתר. מבוגרים עשויים להתענג על מוזיאון לוקסמבורג שבאתר, המוזיאון הצרפתי הראשון שנפתח לקהל הרחב. למרות שעם 106 פסלים, כולל העתק של פסל החירות, גני לוקסמבורג יכולים להיחשב בקלות כמוזיאון פתוח בעצמו.
בגנים יש גם מגרשי ספורט, כולל כדורסל ובייסבול, אבל מטיילים אומרים שהדרך הטובה ביותר להירגע כאן היא פשוט לנוח ולהתפעל מהנוף שמסביב. תמצאו את גני לוקסמבורג ברובע השישי (שכונה), במרחק הליכה קצרה מתחנות המטרו Odéon (קו 4 ו-10) ונוטרדאם דה שאנז (קו 12). ניתן לסייר בגן בחינם אך הכניסה למוזיאון לוקסמבורג כרוכה בתשלום.
שער הניצחון
מס ' 11 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

השער ממוקם בקצה המערבי של השאנז אליזה, שער הניצחון המתנשא הוזמן על ידי נפוליאון לכבד את הגראנד ארמי במהלך מלחמות נפוליאון. הקשת, שהיא הגדולה מסוגה בעולם, מעוטרת בכמה פסלים מרשימים מגולפים בצורה מורכבת. מתחת לקשת המטיילים ימצאו את שמות הקורבנות שנלחמו במהלך הרפובליקה הצרפתית הראשונה ואימפריה של נפולין וכן גנרלים שנלחמו בהם. המטיילים ימצאו גם את קברו המפורסם של החייל האלמוני. החייל האלמוני הקבור שם כעת נועד לייצג את כל החיילים האלמוניים או הבלתי ידועים שאיבדו את חייהם במהלך מלחמת העולם הראשונה. הלהבה שנדלקה בעת הנחת החייל לא כבתה מאז הודלקה לראשונה בשנות ה-20 של המאה הקודמת. ומודלק מחדש מדי לילה בשעה 18:30 על ידי חבר בשירותים המזוינים.
מלבד ההתפעלות מהקשת, המבקרים יכולים לטפס לפסגה ולהתבונן בפנורמה הפריזאית. רוב המבקרים נדהמים מהגודל העצום של המבנה וממליצים לעלות לפסגה לתצפיות פריז המרהיבות. מבקרים מזהירים כי תצטרכו להמתין בתור כדי להגיע לפסגה והטיפוס, המורכב ממאות מדרגות, יכול להיות אימון רציני. אחרים הזהירו בתוקף מלנסות לחצות את הרחוב כדי להגיע לארק. במקום זאת, קחו את המנהרה התת קרקעית ליד המטרו המובילה ישירות לבסיס המבנה.
פנים הקשת ומרפסת הצפייה פתוחים כל יום מ-10 בבוקר עד 22:30 או 23:00, תלוי בעונה. אתם יכולים להתפעל מהקשת מבחוץ בחינם, אבל הטיפוס לפסגה יעלה 8 אירו לכל אדם מעל גיל 17. ילדים בני 17 ומטה יכולים להיכנס לקשת בחינם ואלה בין הגילאים 18 עד 25 יכולים להינות מדמי כניסה מוזלים של 5 יורו . תחנת המטרו הקרובה ביותר היא Charles de Gaulle Étoile, אשר משרתת את קווים 1, 2 ו-6 וכן RER A. למידע נוסף,
ארמון ורסאי (שאטו דה ורסאי)
מס ' 12 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

שאטו דה ורסאי, הארמון רחב הידיים ומושב השלטון לשעבר, ממוקם 14 קילומטרים דרומית מערבית לפריז בוורסאי. מדי שנה, מיליוני מטיילים עושים את הטרק מפריז כדי להעיד על הפאר המפורסם בעולם של הטירה באופן אישי. אבל בין כל פסלוני הזהב, ציורי הקיר הדרמטיים ונברשות הבדולח המדורגות שללא ספק תמצאו בכמויות גדולות ברחבי הטירה, אולי תופתעו לגלות שלמעונו לשעבר הראוותני של המלך לואי ה-14 היו התחלות די צנועות.
אביו, המלך לואי ה-13 העדיף את האתר בשל פוטנציאל הציד שבו ובנה שם אכסניה צנועה כל כך, עד שאחד מיועציו ציין ש"ג'נטלמן גרידא לא היה גאה יתר על המידה בבנייה" על המקום. ה-13 החליט בסופו של דבר להתרחב, ובנה שני ארמונות קטנים, אבל רק כשהגיע לואי ה-14, הטירה שאנו רואים היום התחילה להתממש. לואי ה-14 העביר לכאן את ממשלת צרפת ואת בית המשפט וזוכה ליישם תוספות רבות, כולל האטרקציה הפופולרית ביותר של הארמון, היכל המראות. בית האופרה המלכותי התווסף תחת לואי ה-15, שכמעט לא התגורר בטירה, והפך למקום בו התחתנו לואי ה-16 ומארי-אנטואנט. לאחר שלואי ה-16 ומארי-אנטואנט נאלצו לצאת מהטירה במהלך המהפכה הצרפתית, הממשלה עזבה, וורסאי כמעט וננטשה. בסופו של דבר הוא הוחזר לחיים, הפך למוזיאון ובמאה ה-20 שימש כאתר שבו נחתם הסכם השלום של מלחמת העולם הראשונה, או חוזה ורסאי.
תמורת 18 אירו , המבקרים יכולים לחקור חלקים מהארמון בן 2,300 החדרים, כולל אולם המראות, בית האופרה המלכותי, הקפלה המלכותית והדירות הפרטיות של המלך. מחזיקי כרטיסים יכולים גם לחקור את הגנים, המועדפים ביותר בקרב המטיילים, כמו גם כל תערוכות זמניות שנערכו באותה עת. תמורת 20 אירו, המבקרים יכולים לגשת לארמון, אחוזת טריאנון, מתחם דמוי כפר שנבנה עבור בני המלוכה (וחביב על מארי-אנטואנט) שרוצה הפוגה משלהם הרחק מהארמון. ואם אתם מוצאים את עצמכם בפריז ביום ראשון הראשון של החודש ממרץ עד נובמבר, הכניסה לוורסאי היא בחינם.
המטיילים האחרונים אהבו את ורסאי, אבל הדגישו שצריך לתכנן מתי להגיע. כמה תיירים המליצו להגיע ממש מוקדם בבוקר, בעוד שאחרים אמרו שהגעת מאוחר יותר אחר הצהריים היא הטריק כדי להימנע מהמונים כבדים. אפילו אלה שהגיעו מוקדם או מאוחר ורכשו כרטיסים מראש באינטרנט אמרו שהם חיכו שעה, חלקם אפילו שעתיים, כדי להיכנס בדלת. אפילו עם ההמתנה, המטיילים היו נלהבים לחלוטין מהפאר המופלא של ורסאי, ורבים אמרו שהם יכולים בקלות לבלות את כל היום בחקירת נבכי הארמון, השטחים המטופחים שלו וללמוד את כל ההיסטוריה המרתקת שמאחורי זה. ואולי תרצה קצת עזרה בחקירת ההיסטוריה הזו. חלק אמרו שהתשלום הנוסף של 7 אירו עבור סיור מודרך שיפר את החוויה שלהם בעוד שאחרים היו בסדר עם הסיור האודיו (ללא תשלום עם הכרטיס שלך).סיורי אופניים מודרכים באחוזה הם אפשרות פופולרית נוספת.
ארמון ורסאי פתוח כל יום למעט ימי שני בין השעות 9:00-18:30 לאחוזת טריאנון יש שעות משלה (12:00 עד 18:30) והיא סגורה גם בימי שני. לגנים יש שעות ארוכות, 8 בבוקר עד 20:30 בערב, וככאלה, מטיילים מציעים להקפיד לראות תחילה את כל הבניינים בסיור שלכם, ואז את הגנים. הדרך הטובה ביותר להגיע לוורסאי היא לקחת את רכבת ה-RER C אל ורסאי שאטו ריבה גאוש מתחנות סן מישל או שאנז דה מארס.
מוזיאון רודן
מס ' 13 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

תכשיט נסתר בעיר, מוזיאון רודן הוא למעשה ביתו לשעבר של הפסל המפורסם מהמאה ה-19 אוגוסט רודן. אבל במקום הרהיטים וקישוטי הדשא הקיטשיים נמצאים פסליו המרגשים של רודן, ביניהם "יד האלוהים", "הנשיקה" וההוגה, בין רבים נוספים. בנוסף לפסלים, מוצגים 7,000 רישומים של האמן וכן אזור המוקדש לעבודתה של המוזה והמאהבת שלו, האמנית קמיל קלודל. המבקרים יזכו גם לצפות ביצירות מאוסף האמנות האישי של רודן, כולל ציורים של ואן גוך. מטיילים אחרונים מצאו שהפסלים של רודן הם לא פחות ממדהימים, וממליצים בחום לבקר גם אם אינכם מחשיבים את עצמכם חובבי אמנות. עוד מועדף גדול, ועבור חלק מהמבקרים כמו גולת הכותרת כמו האמנות, היו הגנים היפים שבאתר. למטיילים, הגנים, בשילוב עם גודלו הניתן לניהול, יצרו אווירה שלווה ושלווה שלא ניתן למצוא בקלות במוזיאונים פריזאיים מובילים אחרים. מוזיאון רודן נמצא במרחק הליכה קצר מתחנת Varenne ותחנת Saint-Francois-Xavier, שתיהן שוכנות על קו מטרו 13. המוזיאון פתוח בימים שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:45. הכניסה למוזיאון (כולל הגן והתערוכות הקבועות והזמניות) עולות 10 יורו ובחינם לילדים בני 17 ומטה.
מרכז פומפידו
מס ' 14 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

מרכז פומפידו הוא אחד מאתרי התרבות המתויירים ביותר בפריז. אבל חשוב לזכור זאת - ומטיילים אחרונים גם מעידים על כך - אם אינכם חובבי אמנות מודרנית, כנראה שלא תיהנו מהמוזיאון הזה. הפומפידו הוא כולו אמנות מודרנית ועכשווית (תחשבו על אמנות קוביסטית, סוריאליסטית ופופית, בין היתר). אפילו החיצוני שלו קצת "בחוץ", כשהחלק הפנימי שלו (צנרת, אינסטלציה, מעליות, מדרגות נעות וכו') חשוף מבחוץ. בתוך המוזיאון מבפנים תמצאו את אחד האוספים הגדולים ביותר של אמנות מודרנית ועכשווית בעולם (יותר מ-100,000 יצירות אמנות). האטרקציה הבולטת ביותר בפנים היא המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית של צרפת, הכולל יצירות של אמנים מהמאה ה-20 וה-21. כאן תוכלו למצוא שמות גדולים כמו מאטיס, פיקאסו ואפילו אנדי וורהול. כמו כן, בתוך מרכז פומפידו יש חללי תצוגה ובידור נוספים, כמו גם ספרייה, מסעדה על הגג ובתי קולנוע. בעוד שחלק מהמטיילים לא אהבו את הסגנון הלא שגרתי של מרכז פומפידו, רוב המבקרים מצאו את הבניין ייחודי ומעניין ואת אוספי האמנות שהוא מכיל מעולים. המבקרים מציעים גם אם יש לך זמן, לשתות לפחות משקה במסעדת הגג כדי לנצל את הנופים המדהימים של פריז. המרכז היה גם גדול מכפי שכמה ציפו, וחלק מהמטיילים אמרו שבקלות תוכל לבלות כאן חצי יום. מרכז פומפידו ממוקם במרכז העיר וניתן למצוא אותו במרחק הליכה קצר מתחנות המטרו Rambuteau או Châtelet. הוא פתוח מ-11:00 עד 22:00 כל יום למעט ימי שלישי שבהם המרכז סגור. חללי התערוכה נסגרים בשעה 21:00 בימי חמישי הפמפידו פתוח עד 11 בבוקר וביום ראשון הראשון של כל חודש, המוזיאון פתוח לקהל הרחב. הכרטיסים עולים 14 יורו וכוללים כניסה למוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית, כל התערוכות וגישה לגג.
הקטקומבות של פריז (Les Catacombes de Paris)
מס ' 15 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

לא כל סנטימטר של פריז הוא רומנטי כמו שאתם חושבים - למעשה, הקטקומבות ממש מצמררות. לפני יצירת הקטקומבות בסוף המאה ה-18 קברו הפריזאים את מתיהם בבתי קברות. אבל ככל שהעיר המשיכה לצמוח, אזל מקום שטחי הקבורה, הקברים החלו להיחשף ולהסריח את השכונות הסובבות. מחצבות אבן הגיר הממוקמות 65 רגל מתחת לפריז הפכו בסופו של דבר לפתרון, וסיפקו מקום בשפע ובטוח עבור יקירי העיר שנפטרו. לקח 12 שנים להעביר 6 מיליון גופות מכל הקברים בפריזאים.
כיום, המנהרות החגיגיות, בעלות הגולגולת והעצמות, מתארכות מתחת ללב עיר האהבה, וקורצות למבקרים בעלי עניין בעזבו. הקטקומבות משתרעות על פני קילומטרים בכל רחבי העיר, אך למבקרים מורשים לגשת בשווי קילומטר בלבד למשך 45 דקות בתחנת המטרו דנפרט-רוצ'רו (קווים 4,6 ו-RER B). ניסיון לגשת לקטקומבות בכל כניסה אחרת ברחבי העיר אינו חוקי. תרצו לנעול נעליים יציבות מכיוון שהשבילים בפנים מלאים בחצץ, לא אחידים ואפילו חלקים בחלקים מסוימים. ובגלל האופי והפופולריות הייחודיים של האטרקציה, צפו לתור. מטיילים אחרונים המליצו להגיע כמה שיותר קרוב לזמן הפתיחה (או אפילו לפני) כדי לכוון לזמן ההמתנה הקצר ביותר. אבל גם אז נתקלו המטיילים בתורים ארוכים. אלה עם הקלסטרופוביה הקלה ביותר עשויים לרצות לשבת בחוץ, מכיוון שהמנהרות בגובה של כ-5 מטרים בלבד.
מבקרים מוזמנים לסייר בקטקומבות בימים שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-20:30. הכניסה היא 12 יורו למבוגרים. תעריפים מוזלים זמינים למבוגרים בין הגילאים 18 עד 26 והכניסה חינם לבני 17 ומטה. עם זאת, אטרקציה זו אינה מומלצת לילדים מגיל 14 ומטה. הקטקומבות גם אינן מומלצות לבעלי בעיות נשימה או לב. לחוויה מעמיקה יותר של הקטקומבות, תשקלו לרכוש מדריך שמע. סיורים מודרכים בקטקומבות הם אפשרות נוספת.
השאנז אליזה
מס ' 16 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

המוזיקאי ג'ו דאסין שר פעם את "Il ya tout ce que vous vous aux Champs-Elysées", שמתורגם ל"יש כל מה שאתה יכול לרצות לאורך השאנז אליזה". והוא צודק. השדרה המפורסמת ביותר של פריז - המשתרעת יותר מקילומטר מהאובליסק הנוצץ בפלאס דה לה קונקורד ועד למרגלות שער הניצחון - היא מכה של קונים. לאורך המדרכות הרחבות, עטורות העצים, תמצאו חנויות יוקרה כמו לואי ויטון והוגו בוס שמתחככים במרפקים עם מפעלים זולים יותר כמו אדידס וגאפ.
בעוד שהשאנז אליזה הוא ללא ספק גן עדן לקניות, המטיילים האחרונים שמו לב שתגי המחיר ברוב החנויות יכולים להיות די גבוהים. והאפשרויות הזולות יותר מוצפות כל הזמן באנשים. השאנז אליזה עצמו אינו שונה. בגלל שזהו רחוב כל כך מפורסם בפריז, צפו שיהיה המון קהל, גם ביום וגם בלילה. ובכל זאת, מטיילים רבים נהנו לספוג את האווירה הסואנת של השאנז אליזה ולצפות במקומיים ובתיירים באים והולכים. כמה מבקרים אחרונים אמרו שהטיול בשאנז אליזה אינו שלם בלי עצירה בלאדורי, חנות המקרון המפורסמת של העיר.
אתם מוזמנים לשוט בשאנז אליזה בכל שעה, יום או לילה, ו-wind-shopping לא יעלה לכם אגורה. תחנות המטרו קונקורד (קווים 1, 8 ו-12), שאנז אליזה - קלמנסו (קווים 1 ו-13) ופרנקלין ד. רוזוולט (קווים 1 ו-9) הן הקרובות ביותר לשדרה ההומה. הרחוב מוביל גם לאתרים כמו הגראנד פאלה והפטיט פאלה (שניהם חללי תצוגה), בין אטרקציות נוספות.
סנט-שאפל
מס ' 17 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

בשום מקום בפריז חלונות ויטראז' לא טובים כמו סנט שאפל. השמשות - המתוארכות לבניית הקפלה במאה ה-13 - מתארות 1,113 סצנות מהברית הישנה והחדשה של התנ"ך בצבעים עזים. Sainte-Chapelle, שבנייתו ארכה שבע שנים בלבד, היא דוגמה יקרת ערך לארכיטקטורה גותית צרפתית והחזיקה במקור חפצים נוצריים שנרכשו על ידי לואי התשיעי. הבניין עבר שיקום קפדני בין 2008 ל-2014 וכעת הוא מקבל מבקרים בכל יום בשנה מלבד חג המולד, ראש השנה ו-1 במאי (יום העבודה של צרפת). כניסה עולה 10 יורו לאדם לבני 25 ומעלה וכרטיסים חינם זמינים גם לתושבי האיחוד האירופי. סיורים מודרכים מוצעים בין השעות 11:00-15:00 ונמשכים 45 דקות.
מטיילים אחרונים אומרים שהקפלה היא יצירת מופת אמיתית ואסור להחמיץ אותה, אם כי חלק מהמבקרים ציינו שהיא קטנה ממה שציפו. ובכל זאת, הם אומרים שכדאי להקדיש את הזמן כדי להסתכל מקרוב על כל אחד מחלונות הוויטראז', שכן כולם מספרים סיפור אחר. כמה מטיילים המליצו גם לסייר בקונסיירג'רי הסמוך, ארמון שהפך לכלא שהוקם במאה ה-14. אם אתם מתכננים לסייר בשני האתרים, תשקלו לרכוש כרטיס משותף ב-15 יורו.
Saint-Chapelle פתוח מ-9 בבוקר עד 17:00 או 19:00, תלוי בעונה בשנה. כניסה סופית בכל יום ניתנת 30 דקות לפני שעת הסגירה, אז זכרו זאת בעת תכנון הביקור שלך. האנדרטה מארחת גם מספר קונצרטים, ויש לה אפליקציה משלה לנייד שתדריך אותך דרך המשמעות הנסתרת מאחורי כל אחד מ-15 חלונות הוויטראז
נהר הסיין
מס ' 18 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

לא תתקשו הרבה למצוא את הסיין, מכיוון שהוא זורם ישירות בלב פריז. הנהר הוא אולי אחד מנתיבי המים המפורסמים בעולם ואטרקציה בפני עצמה. זה שימושי גם מסיבות מעשיות יותר: הוא זורם ממזרח למערב, ומחלק את העיר לגדה השמאלית ולגדה הימנית. לדעת היכן אתה נמצא ביחס לנהר הסיין יכול לעזור לך להתמצא במהלך הטיול שלך.
עבור תיירים, נתיב המים משמש בעיקר כרקע צילום, אבל הוא חבל הצלה למקומיים. זוהי אספקת מים אמינה, נתיב תחבורה מרכזי וחיוני לסוגים רבים של מסחר. הוא שימש גם כמקור פרנסה לדייגים רבים עוד מהמאה ה-3. בשנת 1991, נהר הסיין הוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו בשל משמעותו התרבותית בעבר ובהווה.
ישנן מספר דרכים ליהנות מהסיין. מבקרים אחרונים המליצו להתחיל את הטיול בפריז עם סיור בסירה כדי להתמצא בעיר. סיורים מוצעים כל השנה הודות לכלים מחממים ומקורים. לאורך גדות הנהר, תמצאו פריזאים שמוכרים מוצרים מקומיים, כמו ספרים ואומנות בעבודת יד. קחו את הזמן לחצות כמה גשרים מעל נהר הסיין (ישנם 37 בסך הכל), ובטוח תמצאו רגע ראוי לצילום.
גלרי לאפייט פריז האוסמן
מספר 19 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

בין אם אתם מתכננים לעשות קניות או לא, חנות הכלבו Galeries Lafayette Paris Haussmann הוא מחזה שכדאי לראות. מה שהתחיל כחנות חידושים קטנה ב-1893 גדל מאז למגה-חנות בשטח של כ-750,000 רגל מרובע המכילה מאות מותגים, החל מאפשרויות ידידותיות לתקציב כמו ליווי'ס ונייקי ועד למותגים יוקרתיים כמו פראדה וקרטייה. ולמרות שאתם עלולים להיות מסונוורים מהאוסף הבלתי נגמר של מוצרים אופנתיים, אל תשכחו להרים את עיניכם. חלקת ההתנגדות של הבזאר היוקרתי היא כיפת הזכוכית הניאו-ביזנטית המדהימה בגובה 141 רגל מעל הקרקע. יש גם שביל זכוכית בקומה העליונה של הבניין שמאפשר לאמיצים שבמבקרים לעמוד מעל כל האקשן שמתחתיו.
כמה מבקרים אחרונים כינו את Galeries Lafayette כמרכז הקניות היפה בעולם, והצביעו על כך שגם אם אינכם שם כדי לקנות מוצרי יוקרה, הבניין המהמם הוא יעד בפני עצמו. הם גם ממליצים לעלות לגג המתחם, הפתוח למבקרים ללא תשלום, כדי לחזות בנופים עוצרי נשימה של העיר שמתחתיה.
גלרי לאפייט ממוקמת ברובע ה-9 , ליד פאלה גרנייה . הוא פתוח בימים שני עד שבת בין השעות 9:30 עד 21:30 וביום ראשון בין השעות 11:00 עד 20:00. אם אתם מטיילים עם קבוצה של 10 עד 20 אנשים, תוכלו לבקש סיור חינם של 45 דקות במקום. על ידי שליחת אימייל של שמכם, פרטי הקשר וגודל המפגש אל patrimoine@galerieslafayette.com . אחרת, הקדישו כמה זמן שתרצו לחקור את האזורים השונים של החנות בעצמכם - ואולי אפילו קחו משהו קטן כדי להנציח את ביקורכם. בדוק את אתר Galeries Lafayette למידע נוסף.
מרפסת התצפית של מגדל מונפרנאס
מס ' 20 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

מרפסת התצפית של מגדל מונפרנאס טוענת שיש לה את הנופים הטובים ביותר בפריז - וברגע שמגיעים לפסגה, קל להבין מדוע. הסיפון התחתון מתנשא לגובה של יותר מ-650 רגל ומשקיף על אטרקציות מרכזיות, כמו מגדל אייפל , דרך חלונות מהרצפה עד התקרה. לכו עוד 40 מטר למעלה למרפסת הגג, ותמצאו נופים פנורמיים של עיר האורות 365 ימים בשנה. ביום בהיר, אתם יכולים לראות עד 30 ק"מ לכל כיוון. מבקרים אמרו ששני אזורי הצפייה היו פנטסטיים ואהבו שהסיפונים אינם צפופים מדי. הם המליצו להזמין את הכרטיסים שלכם מבעוד מועד באתר Montparnasse Tower Observation Deck כדי למנוע תורים ארוכים עם ההגעה. הלקוחות גם נהנו לצפות בנופים תוך כדי לגימת קוקטייל בבר ובמסעדה שבאתר (שלדבריהם היה יקר אבל שווה את זה). מרפסת התצפית של מגדל מונפרנאס פתוחה בין השעות 9:30-22:30 בימי ראשון עד חמישי, ו-9:30 עד 23:00 בימי שישי ושבת. המעלית האחרונה של הלילה יוצאת 30 דקות לפני הסגירה. הכרטיסים אינם מתוארכים, כלומר אתה יכול לבקר בכל נקודה של הטיול שלך - רק שימו לב שאם תרצו לחוות את הסיפון ביום וגם בלילה, תצטרכו לרכוש את כרטיס יום ולילה בין 16 ל- 23 יורו , תלוי בגיל שלכם. כרטיסים רגילים נעים בין 8.50 ל-18 יורו לאדם, וילדים מתחת לגיל 4 נכנסים בחינם.
קרן לואי ויטון
מס ' 21 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

קרן לואי ויטון, הפתוחה לקהל מאז אוקטובר 2014, היא פרי יוזמה של קבוצת LVMH (שבבעלותה מותג האופנה היוקרתי לואי ויטון) והאדריכל האמריקאי הנודע פרנק גרי. בנוסף לגלריה לאמנות, גרי עיצב גם את מוזיאון גוגנהיים בילבאו בספרד ואת אולם הקונצרטים של וולט דיסני בלוס אנג'לס, בין יתר מוזיאונים ידועים, מבני אוניברסיטה ובתי מגורים. מצויד בלוחות מעוקלים של זכוכית ובטון חלק, העיצוב הנועז והמודרני של הקרן בולט בין שפע המבנים בני מאות השנים של פריז. בפנים, תמצאו אוספים של אמנות מודרנית ועכשווית הממוקמים בתערוכות קבועות וגם בתערוכות ארעיות. מטרת המוזיאון היא לקדם אמנות ותרבות בפאתי פריז,
למרות שהמוזיאון נמצא קצת מחוץ לשביל הרובע ה-16 , המבקרים אהבו לראות את הפלא האדריכלי ואת הגנים שמסביב, כמו גם את התערוכות הייחודיות שבתוכו. הם המליצו לקנות כרטיס מבעוד מועד כדי לדלג על התורים הארוכים. ביקורת נפוצה אחת הייתה שהבניין היה קצת מרוחק מתחנת המטרו הקרובה (בערך 15 דקות הליכה), אז קחו זאת בחשבון כשאתם מתכננים את הביקור שלכם.
שעות הפעילות של קרן לואי ויטון משתנות במהלך השנה, אז הקפידו לבדוק את האתר כדי לאשר את לוח הזמנים לפני הביקור. כניסה כללית עולה 16 יורו לאדם, והמבקרים יכולים להגיע למוזיאון דרך תחנת המטרו Les Sablons או לקחת אוטובוס. מבקרים שיקנו את כרטיסי המוזיאון שלהם מבעוד מועד יכולים גם לנצל שירות הסעות חינם שיוצא מצומת Place Charles de Gaulle (המכונה גם מעגל התנועה סביב שער הניצחון ) בפינת שדרת פרידלנד.
מולן רוז
מס ' 22 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז.

אם אתם מחפשים את חווית חיי הלילה הפריזאית המובהקת, סביר להניח שמולן רוז' יתאים לחשבון. מועדון הקברט האגדי נפתח בשנת 1889, והדהים את הקהל עם רקדנים מרהיבים, שמפניה זורמת חופשית ואלמנטים שערורייתיים כמו פיל ענק בגן. עם ההיסטוריה העשירה וההופעות הראוותניות שלו, מולן רוז' הפך למרכיב חשוב בעיר האורות.
בלילה במולן רוז', ניתן ליהנות ולסעוד את המבקרים תוך כדי צפייה ברקדניות בורלסק מוכשרות המעוטרות בנוצות, אבני חן ופאייטים. (התחפושות ידועות כמעט מסוכנות, ולכן מטיילים צריכים לשים לב שהמקום עשוי להיות לא המתאים ביותר לילדים.) בעוד אורחים רבים הרגישו שהמופע הוא אירוע חובה מרהיב בזמן חופשה בפריז, אחרים הרגישו שכן. צפוף וצפוף מדי.
ניתן לרכוש כרטיסים להופעה במולן רוז' באינטרנט מבעוד מועד. אפשרויות הבילוי כוללות מופע לילי, ארוחת ערב והצגה, ערב VIP (בו תדלגו על התור ותושבו על מרפסת פרטית של 24 איש בתיאטרון) או מזנון (הצגת אחר הצהריים עם או בלי ארוחת צהריים). המחירים נעים בין 87 ל-420 יורו לאדם, תלוי בחבילה שתבחרו.
קונסיירגריה
מס ' 23 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

ממוקם ליד Sainte-Chapelle , הקונסיירז'רי היה פעם מעון מלכותי של מנהיגים צרפתים שונים. בסוף המאה ה-14 עברו המלך צ'ארלס החמישי ושאר תושבי הארמון למגורים חדשים בלובר. לאחר מכן הפך הבניין הנטוש לפרלמנט ומשרדים חדשים עבור הממלכה. עם זאת, במהלך המהפכה הצרפתית (ובמשך עשורים רבים לאחר מכן), שימש הקונסיירג'רי כמתחם כלא להחזקת פושעים פוליטיים ופשוטים כאחד. המפורסם ביותר, היא החזיקה את מארי אנטואנט, מלכת צרפת שנפלה, בשבועות שלפני הוצאתה להורג בגיליוטינה באוקטובר 1793. במאה ה-19, התא של אנטואנט הפך לקפלה, ובשנת 1914 הבניין כולו נחשב להיסטורי אנדרטה ונפתחה לקהל הרחב. מבקרים יכולים להיכנס למקום תמורת בין 7 ל-9 אירו לאדם. מטיילים אחרונים אמרו שהאתר הוא תענוג לחובבי היסטוריה, במיוחד אם אתם לוקחים את הזמן לקרוא את לוחות המידע ולצפות בסרטונים החינוכיים הממוקמים ברחבי הבניין. ובכל זאת, אחרים ציינו שאם אתה לא מתעניין במיוחד במהפכה הצרפתית או במארי אנטואנט, אתה עלול למצוא את תאי הכלא הריקים והאולמות העקרים קצת משעממים. מה שנראה שכולם הסכימו עליו הוא האדריכלות מימי הביניים, שאומרים שהיא מדהימה מבפנים ומבחוץ. הקונסיירז'רי פתוח כל יום (למעט חג המולד, ראש השנה וה-1 במאי) בין השעות 9:30-18:00. כל הסיורים הם בהדרכה עצמית, שכן הרצאות עם מדריך מוצעות רק בצרפתית. אם אתם מתכננים לסייר גם בסנט-שאפל, שקול לרכוש כרטיס משולב ב-15 יורו .
פנתיאון
מספר 24 בדברים הטובים ביותר לעשות בפריז

הפנתיאון ממוקם ברובע הלטיני - או ברובע החמישי - של פריז, הפנתיאון הוא כנסייה גדולה ומגרש קבורה עם היסטוריה רבת מעמד. המבנה הושלם בשנת 1789 בתחילת המהפכה הצרפתית, והוא שימש כמאוזוליאום, כנסייה וגלריה לאמנות לאורך שנותיו הראשונות. בשנת 1851, המדען ליאון פוקו התקין את המטוטלת של פוקו בתוך הבניין כדי להדגים את סיבוב כדור הארץ. המטוטלת הוסרה והוחלפה מספר פעמים, והעתק הותקן בשנת 1995 והוא פועל עד היום. הפנתיאון מכיל גם קריפטה שבה קבורים מספר היסטוריונים, פילוסופים, מדענים וסופרים חשובים, ביניהם וולטייר, ז'אן ז'אק רוסו ומארי קירי.
רוב המטיילים האחרונים אהבו לראות את אתרי הקבר הראויים לציון של המוזיאון ואת המטוטלת של פוקו. הם גם המליצו לערוך סיור בכיפה לתצפיות יוצאות דופן של פריז; תוכלו לראות את מגדל אייפל מלמעלה, כמו גם נקודות ציון ידועות רבות אחרות. ובכל זאת, כמה מבקרים אמרו שדמי הכניסה גבוהים מדי.
אתה יכול לבקר בפנתיאון בכל ימות השבוע בין השעות 10:00-18:00 או 18:30 בערב (בהתאם לעונה). האתר סגור כמה ימים בכל שנה, כולל חג המולד ויום השנה החדשה. כניסה עולה בין 7 ל-9 יורו, אבל מי שיש לו פריז פאס יכול להיכנס בחינם. מדריכי שמע זמינים בתוספת של 3 יורו לאדם. המטיילים יכולים לשוטט במקום בכוחות עצמם (אתר הפנתאון מציע להקצות כשעה לעשות זאת) או עם מדריך. חלק מהסיורים המודרכים אינם כרוכים בתשלום במהלך האביב, בעוד שסיורים של שעה וחצי מבוססי הרצאות עולים 15 אירו לאדם. ניתן לרכוש כרטיסים לסיור כיפה באינטרנט או באתר.